Digitalisering van de koe als innovatie?

Elke organisatie, groot of klein, heeft baat bij het voortdurend gestructureerd werken aan het creëren en benutten van innovatie-kansen. Cruciaal daarbij is de organisatie van een grotere innovatiekracht, al dan niet gebruik makend van samenwerking.

Dat leidt op veel plaatsen tot initiatieven en succes: Op 22 januari 2015 is voor Nederland een tiental proeftuinen (fieldlabs) voorgesteld, met de bedoeling om de innovatie aan te jagen.

Digitalisering van de koe?
Digitalisering koe?

Een van de fieldlabs is Smart Dairy Farming, waarin de ‘digitalisering van de koe’ een rol speelt. Dat soort onderwerpen kan discussies op allerhande vlakken uitlokken, maar er zijn natuurlijk veel meer en andere initiatieven. Het zijn allemaal voorbeelden van innovatie door middel van samenwerking. Samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid, maar vooral ook tussen verschillende bedrijven. Of het nu op kleinere schaal middels ‘innovatiekringen’ wordt gerealiseerd of op grote schaal, goed georganiseerde samenwerking geeft ongekende mogelijkheden.

Fieldlabs, aanjagers innovatie FD-23 jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s