net dat nodige steuntje …

Een SWOT maken (of een sterkte zwakte analyse maken) kan prima in zelfwerkzaamheid. En op de punten waar jij dat wilt, daar biedt SWOT-assist een steuntje. Scroll een stukje naar beneden voor de gratis voorbereidende vragen voor een SWOT in de organisatie.

Focus en besluitvorming maken je succesvol, maken de organisatie succesvol
De informatie-overload is tegenwoordig gigantisch en neemt dagelijks toe. Waar voorheen “meer informatie -> beter besluit” gold, begint dat zo langzamerhand anders te liggen. Het voelt zo nu en dan zelfs ‘verlammend’. ‘Impulsief’ lijkt het daardoor steeds vaker van ‘inzicht’ te winnen.

Een SWOT is een slimme tool
Dat een SWOT een slimme tool is, dat hoef ik je niet te vertellen – daarom ben je op deze site. Een SWOT is bij bijna iedereen bekend, dat is een belangrijk voordeel. Want daardoor is een SWOT helemaal ‘done’ en kun je snel resultaat boeken. Een SWOT is een goede tool voor Besluitvorming / Decision Making in de organisatie. Je staat voor een open doel.

Maar een teleurstelling ligt op de loer .. stel je voor:
Je hebt, alléén of samen met anderen, een veelbelovende hoeveelheid informatie en meningen verzameld, het ging lekker. Meningen te over, vooral de negatieve natuurlijk (dat lijkt nu eenmaal in de mens te zitten). Maar daar zit je dan, want wat kun je nu met al die informatie? Hoe interpreteer je? Wat is de focus? Wat is nu echt een bedreiging of een kans? Of beide? Hoe benut je de kansen èn de negativiteit? En waar zijn dan die oplossingen? Was het dan niet slim geweest om al al eerder in het SWOT-proces rekening te houden met de nodige Focus en de Implementatie? Daar is een ‘truc’ voor.

Daarom werkt SWOT-assist ànders
Een consultant of adviseur inhuren voor een SWOT is inderdaad vaak onnodig en daarom (te) duur. Onnodig, omdat verreweg het grootste deel van de SWOT gewoon prima zelf te doen is. Er is immers genoeg kennis en ervaring van jezelf en de rest van de organisatie te benutten? Bovendien zijn er -tig swot-lijstjes, swot-schema’s e.d. te downloaden. Maar welke aanpak past nu bij het vraagstuk en de situatie?
In dat geval  is SWOT-assist interessant voor jou: assistentie bij de stappen waar jij dat nodig vindt. Het begint met voorbereidende vragen. Daarna een voorstel maatwerk input voor het swot-proces en de swot-vragen voor de organisatie. Je gebruikt de assistentie zoals je dat zelf wilt. En waar je in de loop van het proces nog assistentie (op de achtergrond) wilt, daar vraag je dat gewoon.

SWOT-assist voor een voor een groep of team, of individueel?
SWOT-assist is geschikt voor een individuele aanpak en voor een groeps-aanpak. Maar je kunt er (bijvoorbeeld als teamleider) ook een groep mee aansturen/ondersteunen.

Gratis proefperiode van 4 weken
Om kennis te kunnen maken met SWOT-assist, kun je het 4 weken lang gratis uitproberen. Je loopt dus geen enkel risico.

Start met gratis voorbereidende vragen
SWOT-assist start met voorbereidende vragen. Deze voorbereidende vragen zijn sowieso al heel nuttig voor je SWOT. Maar als je de voorbereidende vragen ingevuld retourneert, dan ontvang je een voorstel voor het vervolg. Dit vervolg is dus afgestemd op de situatie zoals je die in de voorbereidende vragen hebt aangegeven. Probeer gewoon de voorbereidende vragen of stel een andere vraag. Vul hiervoor onderstaand actie-formuliertje in (3 seconden).

Praktisch
SWOT-assists gaan eenvoudig via e-mail, of je eigen andere favoriete manier van communiceren.

Starten is eenvoudig
Vul onderstaand actie-formuliertje in en je ontvangt vervolgens gratis en vrijblijvend de voorbereidende vragen voor de SWOT in de organisatie.