Innoveren is fantastisch en zeker vaak noodzakelijk, maar ook lastig.

  • Elke organisatie wil innovatiekracht / innovatievermogen
  • Maar innoveren blijkt vaak een enorme zoektocht te zijn. Niet alleen de innovatie zelf, maar ook: Hoe pak je het aan? Hoe organiseer je een en ander, welke tools helpen je een stukje verder?
  • En als de innovatie-onderwerpen en ideeën geheim zijn, dan haal je er ook niet zomaar iemand bij.
  • Gratis kennis, modellen en werkwijzen van internet kunnen handig zijn, er is gigantisch veel te downloaden. Maar dat wordt zo langzamerhand ook een probleem, tegen de tijd dat je hebt ontdekt welke daarvan echt bruikbaar zijn voor de specifieke situatie, is er alwéér veel tijd voorbij.
  • En gedoe met inschakeling van consultants zit je ook niet op te wachten.

Innovatie-Tools biedt ‘assistentie op de achtergrond’ bij innovatie. Een slimme combinatie van uw eigen kennis en inzichten met onze expertise. ‘Wat kost zoiets?’ zult u misschien denken. Uitproberen is natuurlijk gratis, maar daarna is er nog steeds geen risico, want het is PWYW (Pay What You Want). Als steuntje ontvangt u een indicatie van de kostprijs en vervolgens is aan u om minder of meer te betalen – afhankelijk van uw tevredenheid.

Waarom innovatie?
U bent niet voor niets op deze site terecht gekomen, dus daarover zijn we het vast wel eens. Innovatie en innovatiekracht is voor de meest organisaties van groot belang om over 3, 5 of 10 jaar nog bestaansrecht te hebben. Anders wordt het uiteindelijk steeds harder werken, toenemende frustratie, misschien sociaal steeds meer terugtrekken, verlammend gevoel, etc. etc.

Shop voor Innovatie Tools
Deze site is niet zomaar een ‘webwinkel’ waar je allerhande standaardproducten uit voorraad kunt kopen. Deze ‘webwinkel’ luistert naar uw vraag en stelt vervolgens een tool voor. Hetzij in één ‘ronde’, hetzij in meerdere ‘ronden’. Dat is afhankelijk van de aard van de vraag en de situatie. U ontvangt hierdoor wel mooi op de achtergrond de assistentie die u wilt.

Een paar mogelijke onderwerpen

  • Innovatie Portfolio. Wat is de optimale innovatie-snelheid? Wat is de risico-verdeling? Welke balans tussen ‘verbeteringen’ en meer radicale vernieuwingen?
  • Innovatie Processen. Van methodes voor het genereren van ideeën, focus, selectie doorontwikkeling, MLP-en, vermarkten. Processen moeten zo optimaal mogelijk lopen en het daarmee verband houdende aantal gelijktijdige processen moet passen bij de beschikbare middelen (maar hoe meer tegelijk, hoe meer kans op een succes)
  • Innovatiekracht. Hoe creëer je een innovatieve(re) organisatie?
  • Innovatie Accounting. Zodra je innovatieprocessen op dezelfde manier gaat meten en beoordelen als gewone processen, dan kun je beter onmiddellijk stoppen met innoveren. Dat is vervelend, want je wilt wel graag zicht op voortgang en het rendement van de geïnvesteerde tijd en middelen. Innoveren vergt daarom een andere manier van accounting.

Deze opsomming is natuurlijk niet volledig, er is zoveel meer. Maar het rijtje geeft slechts een globaal beeld, uw vraag zal veel specifieker kunnen zijn.

Uitproberen kan geen kwaad
U bent van harte uitgenodigd om innovatie.tools uit te proberen. U kunt daar onderstaand formuliertje voor gebruiken, of het daaronder aangegeven mailadres.

 

Mocht u dat liever willen, dan kunt u ook mailen naar shop@innovatie.tools
Hoe dan ook, het eerste antwoord is sowieso gratis, zodat u het handig kunt uitproberen.
De keren daarna geldt ‘Pay What You Want’. U loopt dus nooit risico. U geeft pas achteraf aan wat u wilt betalen en ontvangt daar vervolgens een factuur van. U betaalt dus hooguit naar wat het u waard is in Euro’s of crypto currencies als Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Gulden (NLG), naar uw keuze.